Meerdere fotos in de foto map.

40 jaar AMC Bacchus en boottocht Strammerzoom

DOOR REDACTIE DE CASTRICUMMER | 30 SEPTEMBER 2019 

Akersloot – AMC Bacchus is in 1979 opgericht door een paar bevriende motorrijders uit Akersloot en binnen een jaar had de club 25 leden. De club groeide tot wel 125 leden. In de afgelopen 40 jaar zijn vele evenementen georganiseerd, waarbij het motorrijden en gezelligheid het belangrijkste aspect waren. Iedereen is welkom tijdens de evenementen, jong en oud, lid of geen lid van AMC Bacchus.

Dit jaar is het jubileum gevierd tijdens het ‘Happy Weekend’ dat voor de dertigste keer werd georganiseerd tijdens het paasweekend bij Scouting Akersloot. Op de zondag was er een verloting georganiseerd met als hoofdprijs een motorfiets, deze werd gewonnen door een van de Engelse gasten, die deze motor aanbood om per opbod te verkopen. De opbrengst van de verloting, de motor en de bijdrage van de Dorpsraad Akersloot ging naar een goed doel: de bejaarden van verzorgingshuis ‘Strammerzoom’. 

Samen met deze senioren is een verzorgde boottocht gemaakt over het Alkmaardermeer met de ‘Klaas Hoorn’. Met het resterende bedrag wordt nieuw speelgoed gekocht voor de kinderspeelzaal ‘De Peuterbeuk’.