In 1979 is de Akersloter Motor Club Bacchus opgericht door een hechte vriendenclub.                                                                                De nieuwe club was jong en snel, toerde veel op zondag en bezocht vaak motorraces.

Na ongeveer een half jaar bestond de club al uit zo’n 22 leden. Ook het eerste clubblad ‘de Uitlaatklep’ van twee kantjes verscheen. Na ongeveer 10 jaar telde de club 46 leden en nu is het aantal tot ca. 120 gestegen. De Bacchus leden komen voornamelijk uit Akersloot en wijde omgeving.

Van 1980 tot 1989 werd er ieder jaar in het Paasweekend een groot motortreffen georganiseerd, het Molentreffen. Vanaf 1990 is dit weekend kleiner van opzet en heet nu ‘Happy weekend’. Ieder jaar komen onze vrienden uit Denemarken en Engeland en op eerste Paasdag wordt er een toertocht gereden.

Er is ook al heel wat jaren een clubweekend. Meestal vindt dit plaats in de Belgische Ardennen of Eifel in Duitsland, onder het motto VEEL MOTORRIJDEN en altijd BEREGEZELLIG.

AMC Bacchus is een motorclub zonder verplichtingen. Een clubhuis is er niet, maar als alternatief is er “club-café” Bar ’t Achterom. Om iedereen op de hoogte te houden van de activiteiten en reisverhalen, worden die op de website gepubliceerd. Hiermee is het clubblad in 2014 voor het laatst verschenen.

De leeftijd van de leden ligt inmiddels tussen de 18 en 80 jaar en er wordt op allerlei motoren gereden. AMC Bacchus probeert het motorrijden steeds zo positief mogelijk te stimuleren. Mede daardoor zijn er in Akersloot zoveel motorrijders.

 

LID WORDEN

 

Bankrekeningnummer:

NL71 RABO 0300 9659 15
t.a.v. A.M.C. Bacchus Akersloot

Opzeggingen dienen uitsluitend schriftelijk te gebeuren bij de penningmeester


Heeft u nog vragen?
Stuur dan een berichtje naar: infoamcbacchus@gmail.com

Wilt u lid worden, download en vul het machtigingsformulier dan in.