De supertour van 2022 zit er weer op. Zes dagen binnendoor richting de Franse Alpen. Wij zaten in groep 1 met zo'n vijftig motorrijders, een bont gezelschap uit alle uithoeken van Nederland. Dag één startte vanaf Weert richting Duitsland via de Eifel de Hunsruck en het Saarland naar Herbitzheim waar zowel de eerste als de laatste nacht zou worden doorgebracht een prima adres, goed eten en een lekker biertje. Dag twee ging via Elzas met zijn  wijngebieden waarna de Vogezen met o.a. Col du Donon en Col du Ballon d'Elsace en vervolgens door naar de stad Lons de Saunier waar de tweede overnachting was. Dag drie, de dag dat de echte passen in beeld komen. De rit is richting het zuiden door de Hoge Jura en gaat via de Col de la Croix Fry, Col des Arives en de Col de Foeclaz met daarna nog enkele cols van de 1e categorie t.w. de Col de Madeleine gevolgd door de Calibier die helaas was afgesloten met als gevolg dat we een gigantische omweg van zo'n 90km moesten maken via de Col du Gladon waar we de volgende dag ook overheen zouden gaan maar dan komende van af de tegengestelde richting. Het was uiteindelijk 9 uur 's avonds toen we aankwamen in La Grave voor de overnachting. De vierde dag gaat over de grootste cols de Alp d'Huez, de Pas de la Confession en daarna weer over de machtige Col de Gladon wat geen straf was. Als toetje kregen we nog een mooie rit over de Col du Cucheron en de Col du Frene. Dag 5 ging weer terug via de uitlopers van de Vogezen en de Elzas weer naar Herbitheim wat tevens de laatste overnachting was. De laatste dag ging via het Saarland, Luxenburg naar Aken en het laatste stukje maar via de snelweg naar huis, het was mooi geweest, prachtig zelfs. Zes dagen á 450km is binnendoor is veel maar door de prachtige routes heb je daar minder erg in. Uiteindelijk waren er tien Bacchus leden die de tour reden. Een klein ongevalletje deed zich voor op de derde dag waarbij een motor werd aangereden door een automobilist. Gelukkig geen persoonlijk letsel alleen wat kuipschade, de rijder kon gelukkig de tour afmaken. Volgend jaar de 25e editie en is zeer waarschijnlijk ook de laatste editie! De tour was goed geregeld, routes waren uitstekend uitgezocht en werden vlak voor aanvang nog een keer gereden. Ook de hotels en het eten was prima. Alle lof voor de organisatie

MT Zaanstreek heeft nog meer routes door mooie gebieden o.a. de Dolomietentoer in september een acht daagse tour door "de naam zegt het al" de  Dolemieten. Voor meer info: Jan Valk 0.75-6216095